Jag trodd jag var ett stadsbarn men jag hitta int nån ro, så va gör man i en sån situation?

09.07.2017 kl. 18:20

Nånting jag ofta tänker på är städer och var jag trivs och var jag kommer bo sen, när jag är klar med studier och allt. För det är ju faktiskt mindre än ett år dit. För de flesta känns det säkert ganska naturligt att flytta tillbaka till sin hemstad, men för mig har det aldrig kännts så. I Borgå har jag ju förståss min familj och någon enstaka vän. Men jag har aldrig tillhört något självklart gäng eller haft någon bästa vän, vilket också gjort att kontakten med de ytliga vänskaperna jag hade i min hemort på småningom bröts då jag började studera i Helsingfors efter högstadiet. "Oroa dig inte, dom riktigt närmaste vännerna får man under studietiden" sa en person åt mig på den tiden, och så har det nog ganska långt blivit. För mig känns det på alla sätt lättare att bygga upp nya vänskapskretsar i en helt ny stad än i sin gamla hemort. Borgå är en fin stad och jag trivs med att komma dit och hälsa på ibland, men tanken av att bo där känns inte något vidare. 

Däremot har jag alltid tänkt att jag vill bo i Stockholm och att det också är dit jag kommer flytta sen, tills jag faktiskt var där förra hösten. Allting var fint och stort, jag lärde känna många nya människor och det fanns nog inte många dagar då jag inte hade något program för mig, men det kändes ändå aldrig som min stad. Jag vet att det också påverkade att jag inte hade någon egen lägenhet utan bodde inneboende hos en släkting, men ärligt talat så tror jag inte att Stockholm nånsin kommer kännas som ett hem för mig. Under hela min tid i Stockholm längtade jag tillbaka till Jeppis, kändes lite sjukt, och helt oväntat. Jag ska ändå ge Stockholm en chans ännu, är inte klar med den staden, men då jag tog mitt pick och pack och flög tillbaka till min lilla studiestad var jag så ivrig, men i smyg. 

Och ungefär så känns det ännu, jag har trivats så bra i Vasa denhär sommaren, men jag kan inte erkänna det, för jag ska ju vara en stolt Nylänning.

Jag heter Sandra.
Studerar grafisk design, tillbringar alldeles för mycket tid till att försöka se cool ut på internet.
Tycker om att sy, tycker också om att måla men gör det allt för sällan och får skuldkänslor över att jag inte gör det. 
Borgåflicka lost in Österbotten.

 


Kategorier

Senaste kommentarer

03.08, 17:47Sockerdricka och sprit av Thanks to the great itoyah
24.07, 19:42Livskris av Stacy