Glitter, galaklänningar och bröst

21.11.2016 kl. 13:10

I lördags var det galadags och tror ni min klänning hann komma? Nej! Efter några tårar, nagelbitningar och tankar kring om jag överhuvudtaget ska gå så tog jag mig själv i kragen, gick till H&M(seriöst enda butiken i hela Österbotten som har någorlunda snygga kläder i ok pris), testade hundra olika plagg och fast ingen kändes helt hundra så köpte jag ändå en klänning för ynka tolv euro som faktiskt är helt najs.

Jag trotsade mitt största kroppskomplex och körde på urringat säkert för första gången i mitt liv. Nu är det fan dags att jag börjar acceptera att dethär är nu bara som jag ser ut och det går inte att göra så himla mycket åt saken. Jag är så himla trött på att det ska vara okej för dom med små bröst att gå med urringat, för att då är det tydligen inte sexigt på samma sätt. Så kan vi alla bara please sluta sexualisera mina och alla andras bröst för den delen. 
När jag var i tonåren minns jag att jag gick runt och tänkte mycket på hur jag skulle kunna ändra hur min kropp såg ut och jag minns också att jag nästan lite hoppades på att få bröstcancer så att jag bara kunde få en orsak att operera bort dom jävlarna. Alltså helt hemskt att jag ens kunnat tänka så, jag riktigt skäms över det, men jag mådde verkligen illa över allt dethär och det fanns lixom ingen jag kunde(eller snarare vågade) prata med om det. Jag minns att flera av mina kompisar brukade avundas mig och berätta för mig hur nöjd jag borde vara och att dom gärna skulle byta med mig osv., och det kändes bara jobbigt, kanske jag borde ha tagit det som en komplimang men jag tror att det var just det att dom överhuvudtaget uppmärksammade mina bröst och tog upp dom som samtalsämne som fick mig att känna mig så obekväm. Då fick jag det bara bekräftat för mig att det är så det är: mina bröst är onormala.

Ännu idag går jag i tankarna om att nångång i framtiden kanske göra en förminskning, men jag börjar faktiskt mer och mer vänja mig med min egen kropp. Just nu är jag väl oftast helt fine med dom, men jag förstår bara inte hur jävla svårt det ska vara för butikerna att tillverka snygga bh:ar med stora kupor??? För vetni, jag har en(1) bh som passar mig(inte helt perfekt dock men den är iaf bekväm och gör sitt jobb), och den är beställd från en annan världsdel. Och då finns det ändå så många som har betydligt större bröst än mig.

Nåja, vad jag vill komma till med detta inlägg vet jag inte exakt, kanske hylla mig själv för att jag kommit så långt med att acceptera min kropp, kanske att få någon som läser detta att börja tänka lite på hur en talar om och sexualiserar andras kroppar(även om det inte är något illa en menat), men den största orsaken jag skriver detta är nog för att jag tycker det är ett ämne det diskuteras så lite om.

Kommentarer (8)
Åh, jag känner så igen det här. Fattade rent sent att jag sågs som storbröstad, men när jag gjorde det kom komplexen. Idag är jag glad för mina pattar, även om det hade varit skönt att slippa dem ibland. Mycket för just det där du säger - att ha urringat med stora boobs ses alltid som slampigt, även om samma outfit på en småbröstad person bara är classy och trendig.

Förresten var du jättefin på galan!
Ellen21.11.16 kl. 14:39
Jag tycker vi borde bryta den "regeln", alla borde få klä sig hur en vill utan att få stämplar från olika håll! Tack, du var också superfin, och STORT GRATTIS!!!
21.11.16 17:06
Aj, aj hördu vad lika du och jag är när det kommer till brösten. Nog för att du o jag nån gång har lite nuddat vid detta ämne förut men kanske inte riktigt gått så noga in på hur vi verkligen känner över saken? Men japp, känner igen mig väldigt bra i det du skriver.

/*trorduvetvem*
C.H21.11.16 kl. 16:15
hahah jepp! :D
21.11.16 17:06
ALLTSÅ PRAISE YOU!! Jag har 95E-kupa och alla mina bhåar kostar cirka 500 sek styck. DÖR? Jag har just slutat gå med bh och har spets-toppar istället eller sport-bh.

Förresten, vad använder du för font här i bloggen? Den är to die for.
Daniella Chanelle Darling21.11.16 kl. 16:44
Alltså jaa det blir så jävla dyrt och dessutom så jobbigt att hålla på och prova när inget ändå passar! Jag vet inte ens vad jag har för storlek då storlekarna på olika butiker ändå varierar helt sjukt mycket.. Jag använder open sans i brödtext och garamond i rubriker! :)
21.11.16 16:59
Hög igenkänningsfaktor. "Skäms" eller känner mig typ som om jag "vill visa upp brösten" när jag har något urringat. Så sjukt! :(
Angående bh:n så har jag hittat min perfekta storlek på Change lingerie, dock är de sjukt dyra men mindre axel ont och mera stöttade glada boobs!
Andas21.11.16 kl. 17:23
Tack för tipset!! Måst kolla där nästa gång jag får för mig att handla bh:ar! :)
21.11.16 18:39
Ha du vari ti magys? Där får man ju allti passliga å stödande å då sir dom ju att de blir rätt storlek :) annars ett tips e att absolut int ha vadderade utan helt va dom nu heter, såna me bara ett tyg/spets, de gör att dom sitter bättre på plats å känns å sir mindre ut :) v-ringat e också jättebra, e de int jätredjup urringning så e de jätte smickrande om man har stora bröst, däremot polo eller andra me högt halshål förstorar massor :)
ida22.11.16 kl. 11:06
Jag har vari där nångång och dom bara truga på mig sånt som jag i stunden trodd ja gilla när dom övertala mig men efter en tid blev dom bara i skåpe o samla dam, tycker allt ser så tantigt ut där, typ me onödiga spetsdetaljer, men de e kanske annorlunda nu. Köper nog oftast ovadderade men dom finns av nån anledning aldrig i min storlek utan bara typ 85 o bredare? Jag tycker sådär i allmänhet att crew-neck och polo e snyggast på tröjor o de e nog de jag känner mig bekvämast i, hatar när halshåle hänger sådär okontrollerat typ, att de int e urringat men int heller crew-neck utan någo där emellan.. :D
22.11.16 12:26
Just de mark and spenser köpt ja mina senaste hos! Där hadd dom lite snyggare å mycky billigare, ena pare va väl 20 å andra 50, dom har lite mindre kupor men mycky storlekar, j kupan tror de va ja köpt å den hadd iallafall ner ti 70 omkräts men tror de va ti 65 tilome.. tänkt att dom knappast håller när dom int e i "kavlitepris" men dom ha hållt helt lika bra som andra å varken gett efter i form eller sömmar eller någo!
ida22.11.16 kl. 20:31
oho då måst jag gå o kolla där, men ja tror dom ska stänga i borgå i allafall, hörde nå såna rykten..
22.11.16 23:19
Svårt också att hitta bra bh:n som är stora men med små kupor. Lagas det bara bh:n för boobs i "perfekta" mått? Känns otroligt.
Thea30.11.16 kl. 12:52
Jaa just de! Känns som att butikerna bara vill få en att må dåligt över sin kropp lixom..
02.12.16 21:49
du har så jäkla rätt det där med bröst och urringat!! är själv trött på att ofta gå klädd i oversizat för att man inte "visar för mycket". sjukt ju. tyckte du var jättefin i klänningen! :)
jennifer24.01.17 kl. 22:27
jaa jag med! men känner mig faktiskt mer bekväm i min kropp nu än då jag skrev inlägget, som att det hjälpte!! försöker mer och mer våga använda dom kläderna jag vill ha på mig :) tusen tack!
26.01.17 17:39

Jag heter Sandra.
Studerar grafisk design, tillbringar alldeles för mycket tid till att försöka se cool ut på internet.
Tycker om att sy, tycker också om att måla men gör det allt för sällan och får skuldkänslor över att jag inte gör det. 
Borgåflicka lost in Österbotten.