En mini me

På veckoslutet var jag hos min syster på Åland. Folk brukar säga att hennes yngsta barn, Alissa liknar mig ganska mycket. Så jag var ju bara tvungen att ge henne min go-to frisyr och göra henne till en riktig mini me!

Visst blev hon söt!!! Alissa har blivit ett sånt litet busfrö, så finurlig och så mysig liten tjej. Jag tycker det är så roligt att träffa både Charlie och Alissa, ser dom inte så ofta så dom har alltid hunnit växa så himla mycket och utveckla nya kunskaper varje gång jag ser dom. Det är så himla fint och fascinerande att se små personer växa!

11.10.2016 kl. 21:06

Ibland är klottpappret finare än själva målningen

Jag är så glad över att jag börjat måla igen, även om det bara är lite smått här och där och ibland, även om jag inte alltid blir så nöjd med det jag gör. Huvudsaken är att jag gör det. Att jag övar och blir bättre. Att jag har roligt i processen.

Och även om klottpappret ibland blir vackrare än målningen är det ändå värt det för klottpappret blir ju så himla fint.

05.10.2016 kl. 20:26

Borgå

På veckoslutet var jag i Borgå igen, alltså så fint och höstigt där var!! Jag tog lite bilder då jag, Matias, Liv och Abbey var ute på promenad i Borgbacken, så why not ladda upp dom här också heheh.

Våra fina hundar <3 Liv är sur på mig för att jag åkt till Stockholm utan henne, hon hälsar alltid först på Matias när jag varit borta.

Abbeyyy!

Alltså nog är ju Borgå ändå fint! Jag fick samma känsla som i våras då jag kom ner från Jeppis till Borgå, blev lixom förvånad av hur många fina träd det finns! I våras för att det var så grönt och nu för att det över huvudtaget fanns träd.

Jag och min bebeeeee

Små saker man blir glad av

Sånt man blir ännu gladare av.

Nu är jag i allafall tillbaka i Stockholm igen, och stannar denna gång lite längre, blir så trött (och framförallt fattig) av att resa av och ann hela tiden, nu får det va nog. 

27.09.2016 kl. 20:10

Sandra du var bättre förr

Jag hittade min flickr som varit bortglömd ett tag, gick igenom bilderna, blev lite ledsen samtidigt som jag blev lite imponerad över den jag var förut. Nuförtiden fotar jag mest för mig själv, typ dokumenterar vad jag har på mig eller nånting sånt, men förut alltså. Jag hade såna roliga fotoprojekt och visioner, så jag tänkte att vi kunde ta en liten titt bakåt i tiden. Jag minns tyvärr inte när alla bilder är tagna, men jag kan försöka gissa åt er! Såhär kunde det se ut:

Jag kunde t.ex. måla Mirellas fejs svart och placera henne i en lövhög.
Denhär bilden är nog från 2011 tror jag.

Under min tid på medialinjen ägnade vi massor av tid i studion, så många fina minnen från studion i viko <3 Bilden på Heidi tog jag alltså nångång mellan 2011 och 2013.

Jag kunde lägga mig själv i snön för en bra selfie?? (OBS se så mörkt hår jag hade, fint ändå) 2013 kanske?

Eller så kunde jag lägga Iines i snön, barryggad dessutom, HU!
2012?

Jag kunde ringa upp gamla dagiskompisar och fota ihop. Fotostället som Rebecka valde här var ju så bra!! Dit måste jag gå och fota pånytt.

SÅ gammal bild!! 2010 kanske?? Jag gick i högstadiet i allafall.

Utöver porträtt blev det en hel del stilleben också.

Jag kunde ta med Iines upp på taket och hälla fakeblod över ryggen på henne, minns att hon berättade för mig att hon är lite höjdrädd efteråt hahah! Bilden är från 2013.

Till ett fotoprojekt i skolan fotade jag bl.a. Amanda och Karolina i Kronoberget, ett område i Helsingfors med en massa öde villor.

Fortfarande så nöjd med dessa bilder!

Och dom är från 2014!

Hösten 2011 då jag just börjat på medialinjen fotade jag Iines i solnedgången i Helsingfors.

En av dom första bilderna jag fotade med min systemkamera som jag blev riktigt nöjd med, måste ha varit 2010??

Vi fortsätter på samma tema med en till bild på Filip men från 2011 eller 2012 kanske, fortfarande en av mina favoritbilder!!

Jag avslutar med en lite nyare bild(ändå över två år gammal??) på Matias, dethär var första gången han var i Borgå för att träffa mig! Minns att jag hade haft en ganska lång paus med fotograferandet, ett års paus kanske, och att han bad mig ta med kameran, kul! Mitt fotointresse tog en liten ny sats där, men det har aldrig riktigt blivit som förut.

Jag hoppas på att jag en dag kan ta upp intresset igen på en lika kreativ nivå som förr. Jag vill fota mera lite konstnärliga porträttbilder, få igång intresset igen, nån som vill bli fotad??
Samtidigt känns det som att jag har så himla massa bollar i luften just nu, jag försöker måla, tecka, sy, brodera, läsa, skriva, allt. Men vem säger att man inte kan hålla på med flera saker?

21.09.2016 kl. 17:08

Vegamössan

För en tid sen började jag fundera på om det vore dags att införskaffa en lippis. Det ser så snyggt ut på andra. Jag testade en ljusblå lurvig lippis på UO och en mörkblå i sammet på H&M.

Men ingen av dessa lippisar kändes helt som mig. Det var inte förens denna vecka som jag insåg: det är en vegamössa jag ska ha!!​

Tydligen börjar dessa vara på trend nu, eftersom dom fanns på åtminstone ett par stycken mainstream klädbutiker som jag själv sällan går in på, denna är från gina tricot. Egentligen vill en ju fynda en sån på loppis men ibland tar latheten över.

Men i allafall, jag trivs i min vegamössa som fisken i vattnet eller som huvet i hatten. Känner mig liksom lite extra tuff!

17.09.2016 kl. 12:04

Stockholm hittills

Hälsningar från varma Stockholm! Jag trivs här, väldigt bra faktiskt, men idag ska jag faktiskt åka hem till Finland över veckoslutet. Matias och hans kompisar är påväg till en stuga i Sibbo detta veckoslut, och jag är också bjuden. Tycker det är så fint att bli personligt inbjuden, inte bara som en avec typ. Jag var sen med att boka flyg så det skulle ha blivit väldigt dyrt, därför jag bestämde mig för att i stället boka flyg för ett annat veckoslut bara för att träffa Matias i stället. Men igår spontanbeställde jag biljetter med båt till Finland ändå, jag bara kände att jag så vill fara dit. Nu har jag två resor bokade kanske lite väl tätt på varann, men va kan man, det får bli så nu.

 

Vad har hänt sen sist då? Jo jag har jobbat, gått på konstutställning, fångat pokémons i Gamla Stan, träffat nya människor, spelat badminton, bakat pizza, endast ätit vegetariskt, använt upp all min snabba internet på en halv vecka, städat årshundradets snuskigaste toalett, gått på loppis och krogrunda, och gjort en hel del annat skoj!

När jag kom hit var jag fast bestämd på att hitta en massa nya svenska vänner, jag har kontakt med flera, men det känns ändå lite skrämmande att ses, även om jag ju vill? Däremot har jag umgåtts med österbottningar mer än jag ens gör då jag är i Österbotten, hahah. I förrgår var jag på kompisdejt med Louise, och det kändes så okomplicerat och fint. 
Jag blir så rädd för att det inte ska klicka i såna situationer, att man inte har nånting att prata om eller bara känna konstig energi från hela sammanhanget. Men efter en så bra start på kompisdejtarfronten har jag nog fått mod till att kanske träffa någon mer också! Och även om det inte klickar så är det väl inte så farligt, då kanske man inte behöver ses igen? Det är väl lite som vanligt dejtande egentligen, fast det har jag typ aldrig gjort så hur som helst är det helt främmande för mig.
Sen är jag nästan lite trött på att tala om typ Finland eller om att vara finlandssvensk, även om jag inte gjort det så mycket här ens. Det blir så alltid då jag talar med någon från ett annat land, att man talar mer om länderna än om själva personerna. Det känns som att man aldrig kommer in på djupet, och jag har inte tålamod att bara stampa på ställe och tala om typ städer och språk, jag vill att det funkar direkt annars orkar jag inte.

Jag är så nyfiken på att höra vad du som läser detta tänker gällande kompisdejtande och sånt? Jag antar att jag inte är ensam om att tycka att det känns lite läskigt.

09.09.2016 kl. 09:59

Höstlistan

Visa en bra höstbild från ditt arkiv:


En höstig bild på mig och två favorittjejer, två år tillbaka tror jag?


Beskriv din kommande höst i tre ord.
Spännande, ny, lycklig

Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2016?
Sverigeroadtrippen med Matias på midsommar! Och ungefär allt annat vi gjort tillsammans också, vi har det alltid så roligt tillsammans! Som det ska va i ett förhållande förståss.

 

Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Bästa: att skolan börjar igen och jag slipper sommarjobba
Sämsta: att det snart blir slaskigt


Hur höstmyser du?
Jag myser inte

 

Vilka böcker har du planerat att läsa i höst?
Läser sällan, men ska nog beställa hem Floras nya bok Stanna, för den vill jag läsa. Ja justdet.. Så har jag ju gått med i en bokklubb, då måste jag väl läsa nånting, men jag minns inte vad den boken heter, ska väl försöka skaffa mig ett bibbakort och låna den.


Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?
Ett: Köp en skitfin regnrock och använd den bara då det regnar, du kommer längta tills regn!!
Två: Låtsas som att det ännu är sommar, så länge du kan, ta ut allt av värmen! Gå barbent trots höstvinden, sitt på uteservering, passa på medan du kan!
Tre: Starta med en ny hobby, något kreativt kanske, hösten är bäst för att starta nya hobbys!


Hur ser din höstoutfit ut?
Såhär:

Har som mål att börja klä mig lite tuffare än förr.

Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?
Jag både skolstartade och jobbstartade kan man väl säga, började min praktik på en reklambyrå. Nu har jag verkligen börjat tänka på dethär med att om bara några år kommer jag vara klart utbildad och faktiskt kunna jobba på ett liknande ställe. Det känns helt overkligt att få jobba med nånting så roligt?? Jag är så trött på att torka bord och diska.


Vad har du på TO-DO listan just nu?
Köpa ett ritblock, hitta nya vänner.


Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
Detdär jag skrev tidigare om regnjackan, det är lite samma som med träningskläder. Att löpa suger ju men om jag plötsligt skulle få ett par nya sjukt fina nikes skulle jag fan älska att springa, en stund i allafall.


Bästa musiken för regniga dagar?
Håkan Hellströms nya skiva, tror den heter Du gamla du fria. Jag gillar mest den andra låten på skivan, minns inte vad den heter, eftersom jag oftast bara lyssnar på tunnelbanan utan att titta på låtnamnen... Men jag gillar slutdelen då det är nån i bakgrunden som skriker, eller ropar kanske man säger, får kalla kårar. Jag tycker att alla låtar på den skivan har en himla bra sammanhållning, dom låter liknande och skiljer sig från andra skivor, just det vad jag uppskattar i skivor.

Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst?
Måla med vattenfärg, att tala inför folk utan att bli så sjuttons nervös härregud skärp dig Sandra.


Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?
Bron! Dom filmar en ny säsong nu har jag förstått! Jag är så himla rastlös med att se på film och sånt, efter filmen minns jag ingenting, jag kan gå på bio med någon och efteråt talar hen om en scen från filmen och jag minns inte mer. Men jag njuter av filmer i stunden, om jag inte somnar, det händer också ganska ofta.


Vilka bloggar frossar du i för tillfället?
Ingen speciell just nu faktiskt, men jag har börjat kika in på fler andra ratata bloggar! 


Topp tre favoritdrycker i höst?
Oatly kakao, vanlig oatly, mango oatly.


Vad är den höstigaste maträtten?
Ungssmörgåsar med smörstekt kantarell, lök och ost <3

 

Var hänger du helst under helgen?
Nu i helgen är det säsongsavslutning på Trädgården, dit vill jag gärna gå eftersom jag aldrig varit där ännu, men jag måste få någon med mig... 


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Hela mitt liv är en resa just nu, men jag kommer väl resa hem till Borgå senast sen när Kent ska spela i Helsingfors, kanske en gång före det också. Sen kanske jag skulle kunna resa till Åland ett weekend eller till nån stad i Sverige.

Hur förbereder du dig för vintern?
Det gör jag inte.

03.09.2016 kl. 17:11

Skokärlek

Under min första vecka här har jag redan reafyndat två par skor. Jag vet, jag borde inte shoppa mer, men jag kunde lixom inte hålla mig för dessa två!! På hela sommaren har jag knappt köpt några nya kläder så lite måste jag väl få unna mig, eller? Nu börjar fattiga studerardagarna!

I allafall, dom silvriga platåskorna är från monki och de oljeglänsande skönheterna kommer från & other stories!

 

Med glittriga strumpor blir ju alla skor lite extra fina dessutom, vill bara ha glittriga strumpor härefter!

 

I dessa dojor kommer jag springa runt i höst <3

03.09.2016 kl. 15:55

Jag tror int jag far till Jakobstad igen

Hej! Nu har jag äntligen fått internet och det känns som att jag inte bara är på semester mer. Första veckan av min praktik har snart gått och jag trivs så saakelis bra!! Jag är så glad över att jag fått riktiga arbetsuppgifter, första dagen fick jag genast börja designa en logo.

Jag stortrivs i Stockholm, allt är så vackert, idag t.ex. gick jag ner i en tunnelbanestation som såg ut som ett himla konstverk. Jag har börjat lära mig hur lokaltrafiken funkar, men det är fortfarande saker som förvirrar mig ibland.
En lite jobbig sak är valutan, det känns som att allt är så billigt fast det inte är det??? Igår köpte jag en snickers för 19kr, det kändes väl inte så mycket tänkte jag men 19kr är ju föfan 2 euro, TVÅ EURO FÖR EN SNICKERS??? Jessus. Sen är det dethär med att folk säger att nånting kostar t.ex. trettonhundra, är det då tusentrehundra eller? Så förvirrande, är det ens grammatiskt korrekt att säga så? Ingen säger så i Finland ju. 
Och sen dethär med mil, kan man inte bara säga tio kilometer? Jag behöver ingen extra enhet att hålla koll på, men jaja, det är väl bara att anpassa sig till landet, jag kommer väl lära mig grejer antar jag!

En annan kul grej med Stockholm: människorna är inspirerande på ett helt annat sätt än i Finland, det finns snyggt och kreativt klädda personer överallt i tunnelbanorna, attans vad jag har fått stilinspiration.

Men hej, nu har jag babblat på här ganska länge(fingerdiarre?), så vi lägger punkt här för i dag, ha det bra vänner!

01.09.2016 kl. 22:03

Popaganda dag ett!

Fredagens Popagandaäventyr inleddes med Vasas Flora & Fauna. Tycker det är så häftigt att ett finlandssvenskt band klarat sig så långt i Sverige och jag gillar dom massor! 
Det kändes helt speciellt att titta på dom i Stockholm eftersom de flesta andra där knappast förstod vad dom sjöng om på samma sätt man förstår om man varit i Vasatrakterna, svenskarna vet inte vad Ollis eller Rewell är eller att man inte kan andas fritt i Jakobstad p.g.a. pappersfabriken som luktar! 

 

Thea var här över veckoslutet och följde förståss med på Popaganda!

 

Jag kände mig sjukt tuff i min outfit! Måste sluta klä mig så mesigt.

 

Känns helt absurt att det ännu är sommar och 25 grader varmt här, i Borgå hade jag redan tagit fram min vinterkappa!!

 

Popakompis <3

 

Veckoslutets höjdpunkt var såklart Little Jinder! Älskar henne <3333

28.08.2016 kl. 16:22

Man har knappast levt om man int har en prick i nåt register när man dör


Vill bara börja inlägget med att visa hur fin Liv var i solen idag, livsnjutarn Liv.

Vet ni va? Igår tog jag fram halsduk och vinterjacka, jag har gått och fått en helvetesförkylning och dessutom lämnat min plåmssa i Vasa = har inget körkort på mig = får cykla till jobbet. Idag var det i allafall soligt efter jobbet så vinterjackan fick ryka då jag kom hem. 

Men det var egentligen inte det jag ville skriva om. Jag vill berätta att jag äntligen fått packat alla mina kläder i min kappsäck. Fast inte alla, över hälften vill jag inte ha mer, fattar inte hur jag kan samla på mig så mycket kläder?? 
I allafall. I morgon är min sista jobbdag och på fredag morgon flyger jag till Stockholm mot nya äventyr. Ska vara där i 10 veckor.

Jag startar igång min Sverigevistelse med festivalbesök, Popaganda. Med mig har jag Thea, vi vill båda se Little Jinder mest, och jag är superpepp på Belle & Sebastian. Sen kommer dit ju också en hel del andra mycket lovande artister. Alltså förstår ni hur bra det kommer bli!! Är helt överdrivet pepp nästan!

24.08.2016 kl. 21:55

Omstart eller nåt sånt?

Hej! Efter många om och men har jag bestämt mig för att testa att blogga på ratata, tycker att det verkar som en så mysig liten community som jag gärna skulle vara en del av så varför inte give it a try lixom. Har tänkt på detta så länge men så har det kännts som att jag redan bytt blogg tillräckligt många gånger, men vad spelar det för roll egentligen lixom, bara bra att ha testat olika! Vissa av er kanske känner mig från tidigare och vet att jag bloggat på blogg.se tidigare, här hittar ni min gamla blogg!

Till er som inte känner mig från förr:
Jag heter Sandra och jag ser ut ungefär så som på bilden, fast i skrivande stund inte alls faktiskt, jag sitter på ett tåg i myskläder och trassligt hår, näsan röd och full med snor och ögonen ser trötta ut. 
Jag skapar denna blogg för att få skriva av mig om min vardag och för att visa eventuella kreativa verk jag skapat, oftast kläder.
Jag studerar grafisk design i Jakobstad, är hemma från Borgå och kommer tillbringa denna höst på praktik i Stockholm!

Jag ser fram emot denna nya start och jag hoppas jag kommer trivas på denna protal!

 

22.08.2016 kl. 20:54

Jag heter Sandra.
Studerar grafisk design, tillbringar alldeles för mycket tid till att försöka se cool ut på internet.
Tycker om att sy, tycker också om att måla men gör det allt för sällan och får skuldkänslor över att jag inte gör det. 
Borgåflicka lost in Österbotten.