Bloppis!

Den 19.3 kommer jag och en massa andra bloggare sälja på bloppis i Vasa! All info finns ju där uppe på bilden så jag behöver väl int säga så mycke mer. Kommer i allafall sälja mest kläder och kanske något annat smått och gott, få se vad som finnes här hemma i lådorna, har i allafall en massa krääsä som nån annan säkert kunde ha bättre användning för!

 

 

02.03.2017 kl. 16:01

Mina illustrationer för Studentbladet

Jag har varit ganska dålig med att visa upp mina illustrationer och andra grafisk design relaterade grejer, men nu ska det bli ändring! Jag fick som uppdrag att illustrera till en artikel till Studentbladets nyöppnade sajt. 

Denna illustration blev jag själv nöjdast med!

Artikeln finns att läsa här!

23.02.2017 kl. 09:51

Fyra telefonbilder från veckoslutet

Bästa vännerna Liv och Abbey <3

En kan inte bli annat än glad när solen lyser rakt in i huset och skapar solkatter på väggen!

Jag förväntade mig att vår lilla Fina skulle ha växt mer sen senast jag var i Borgå, men hon är fortfarande en liten spiku. Hon trivs att sitta ovanpå Jelsa som är så snäll och låter henne göra det.

På lördagen skulle jag och Matias på kalas, jag tyckte vi var så fina så jag ville ta en selfie men Matias var inte så tålamodig. Tycker resultatet blev roligt ändå.

 

Idag är det onsdag och imorgon åker jag iväg till Borgå igen. På fredag ska jag nämligen gå på arbetsintervju till ett jobb som jag så gärna vill ha. Håll tummarna för mig snälla! Och på lördag vetni, då åker jag till Åre!

15.02.2017 kl. 20:13

Temafest är bäst

I lördags var jag på sitz med temat "vad fan hände igår?" och jag lät Thea tatuerea mig lite före det! Jag tycker det är så roligt att gå på temafest och maskerad så jag tänker nu bjuda på lite utklädnader jag haft!

Såja, det var allt jag lyckades hitta, utöver detta har jag också t.ex. varit sairaan nopee/sjukt snabb på en S-sitz, men tyvärr hittar jag inget bildbevis </3

06.02.2017 kl. 13:35

Om skola, jobb och Jeppis

Här kommer första delen med svaren till frågestunden. Du kan fortfarande fråga nånting om du vill! Tack för alla fina frågor hörni!

 

Vad har du för framtidsplaner efter Jeppis?

Antagligen kommer jag flytta till Vasa i ett år för Matias bor där, söka jobb, sånt, när Matias är färdigutbildad därifrån tänker jag släpa med honom till någon nordisk huvudstad, antagligen Stockholm men Helsingfors skulle också vara helt jees tror jag. Just nu har jag bara extrem Stockholmslängtan. Jag vill nog jobba på reklambyrå, eller kanske studera vidare? Har liksom blivit väldigt nyfiken på video och sånt på senaste. Det var jag inte förut så mycket.

 

Bästa jobbet du har haft?

Bästa praktikplatsen var helt klart på Sprida i Stockholm, jag fick jobba som grafiker och det är ju drömmen! Bästa sommarjobbet jag haft är nog på Käringsunds Camping, jag hade så fina jobbkompisar och det var så speciellt på nåt sätt att vi alla också bodde där.

 

Är du nöjd med din nuvarande utbildning?

Jag är väldigt nöjd med valet av yrke, grafisk design är superroligt! Dock skulle jag inte rekommendera Novias utbildning. Kort sagt så känns det som fyra år som lika bra kunde utföras på två års tid. Väldigt trögt, väldigt mycket ledighet, vi har sällan mer än 3 dagar närstudier i veckan. Vad jag saknar mest är lite press och stress, och att det skulle ställas mer krav på mig!! Vad jag hört av designstuderanden från andra skolor är att de praktiskt taget bor på skolan, så vill jag ha det.

 

Vad hoppas du på att få jobba med i framtiden?

Min högsta dröm är att få göra mönster för marimekko. Jag vill gärna jobba med grafisk design, men skulle också kunna tänka mig jobba som fotograf, eller typ ljustekniker eller rekvisitör. Finns så många intressanta yrken ju!

Vad gör man en dag i jeppis - alltså tips från morgon - kväll?

Nu ska jag försöka vara lite positiv ändå, fick lite panik av denna fråga, men jag tänker beskriva en perfekt dag! Vi leker att det är typ sommar, eller nä vår förresten, varmt. Jag vaknar ganska sent men inte för sent, 11 är passligt, äter nån god frukost här hemma. Ringer upp nån kompis och tar en spontan promenix tillsammans i Aspegrens trädgård, efteråt dricker vi saft och äter bulla på Skorpan, vi sitter på uteserveringen och det är soligt. Sen går jag hem, vilar lite. I Jeppis finns inga riktigt riktigt bra restauranger, så jag möter upp några kompisar och har knytkalas, kanske grillar vi, typ vid Gamla Hamn? Den modige kanske simmar. Grillandet förvandlas till fest och plötsligt är det natten och det bär av till Black Sheeps terass. Vid stängningsdags kanske vi går till Melody, eller via Korvgörans och hem och sussa!

 

Fördelar/nackdelar med din nya boendesituation 

Jag tolkar denna som fördelar med att ha kämppisar eller inte, för det är egentligen den största förändringen. Jag har alltid bott ensam och nu ska jag plötsligt bo tillsammans med två stycken kompisar. I början var det lite jobbigt, men det har lugnat sig och jag har vant mig. Nackdelarna är att jag inte kan köra symaskinen hela natten, ibland kan jag känna mig tvungen att umgås fast jag inte orkar, jag kan inte springa runt naken lika fritt som förut. Fördelar är nog mest att det inte blir lika ensamt, man har alltid någon att umgås med, Liv har också mera sällskap och sen praktiska grejer som att man kan dela på kostnaden av vissa saker!

Vad tycker du om studielivet i Jakobstad?

Är det bara jag som tolkar ordet studieliv som festande? På den senaste tiden har jag faktiskt blivit lite irriterad över att alla evanemang kretsar kring alkohol. I början tyckte jag att det var superkul med sitzar och sånt, det tycker jag nog fortfarande men är lite trött på sättet studieföreningar marknadsför sina fester med att nu ska vi bli aspackade och ha världens krapula imoron, plus alla snapsvisor och sånt, men dethär gäller nog alla studieföreningar. Annars tycker jag att det ordnas ganska mycket för att vara en så liten stad, jag skulle nog inte orka med mer. Det mesta jag deltagit i har nog varit roligt och jag tror att det är alla människorna som gör det värt, alla känner ju alla här ungefär.

 

Hur trivs du med din klass och skola?

Om hur jag upplever utbildningen skrev jag redan lite om, men jag trivs bra i skolan och klassen är toppen!

Vad tycker du man skall tänka på då man flyttar in i en egen lägenhet?

Tycker inte man behöver tänka så mycket, bara kör! Jag skulle rekommendera att köpa grejer alltefter, så vet man lite vad man behöver, och på så sätt slipper man köpa en massa som blir oanvänt.

 

Tänker du äta i skolan idag?

Antagligen inte!

03.02.2017 kl. 12:23

Vad vill du veta om mig fråga bara, jag berättar vad som helst!

Vetni va! Jag har typ bloggtorka, alltid såhär års. Så då är det väl bra läge att ha frågestund, det har jag inte haft på länge!! 

Så fråga vad ni vill här så svarar jag i ett inlägg eller kanske t.o.m. en video!
Pliiis, blir så pinsamt om jag inte får nån fråga heheh, tror att alla små bloggare där ute känner igen rädslan!
Eller så kan ni fråga Liv, jag tror inte att hon svarar men hon blir nog minst lika glad som jag av uppmärksamheten.

26.01.2017 kl. 17:43

Skjortan är klar!

Såhär blev skjortan! Långt ifrån perfekt, men jag är i allafall supernöjd och stolt över att jag slutförde detta!! Mönstret jag använde är inget jag skulle rekommendera direkt, det var från stoff och stil och skjortan blev enorm! Fick ta in den på hundra olika ställen innan jag blev nöjd, och kragen fick jag improvisera dit eftersom jag inte hittade någon kragbit i mönstret?

För den som missat så är detta syprojekt alltså en del av Fredrikas och Josefines sew along <3 Man hinner ännu skicka in sina bildrag tills 31.1, jag är så pepp på att se alla andras skjortor och blusar!!

24.01.2017 kl. 13:14

Tre bra saker från idag

Min bebi-ek som håller på att bli en stor växt! Igår upptäckte jag en liten knopp längst upp och idag har några till blad börjat ta form där <3

Min bästa bebis Liv som bara är så mysig och fin så hon skulle förtjäna att vara med i varenda inlägg.

Och domhär vegetariska göttbullarna som blir lika goda varje gång!! Recept här.

Nu vill jag veta, berätta en bra sak med din dag! :)

23.01.2017 kl. 15:50

Syåret 2016

Min första sömnad år 2016 var detta datorfodral gjort av en loppis-fyndad klänning som jag förkortade!

Sen sydde jag en klänning av ett gammalt loppistyg som jag fyndade på ett loppis på Åland sommaren före. Så fint tyg!!

Jag sydde också en biltröja av ett loppistyg(okej alla mina tyger är loppistyger!!) Jag hade inte sytt i trikå så mycket förr så kanterna blev lite wiggly men bra övning endå!

Och så blev det en topp av ett tyg jag fyndat samtidigt som biltyget!

Årets mest använda sömnad blev halterneck toppen som matchar perfekt till en kjol jag hade från tidigare <3 Tyget fick jag av min kusins mamma som hade så mycket tyger hemma att hon inte fick plats med allt. Har fortfarande sjukt mycket kvar av det tyget.

Minst använda är denna kjol som är fin, men vecken hålls inte på sin plats. Dethär tyget fick jag också av min kusins mamma.

Sist men inte minst så fyndade jag ett marimekkotyg på ett facebookloppis och sydde denna kjol, fortfarande väldigt nöjd med den!! Försökte också sy en övredel men den blev lite på hälft. I år ska den bli klar.

20.01.2017 kl. 13:02

Juli-November 2016

I juli ägnade jag mycket tid åt pokemon go, besökte botaniska trädgårdar, fotograferade barn och gick på loppisrundor med Thea!

I augusti gjorde jag en liten tripp till Åbo, myste extramycket med hundarna, flyttade bloggen till ratata och mig själv till Stockholm! Började Stockholmslivet med festival tillsammans med Thea!

Jag njöt av Stockholms-värmen, besökte Borgå-hösten, shoppade ganska mycket skor och en vegamössa samt klädde mig bättre än nu.

I oktober målade jag så mycket jag orkade, besökte Åland, testade på att brodera, köpte superblingiga örhängen, såg Kent en sista gång och klädde mig lite väl mysikg ibland.

I november tog jag ut det sista av Stockholm, packade mitt pick och pack och flyttade till Jeppis till en lägenhet tillsammans med två andra människor, en hund och en katt. Jag gick på galan tillsammans med Linnea och Jenna och var allmänt hypead över nya lägenheten.

 

December orkar jag inte resumera, en skitmånad anyways, hände bara tråkiga grejer faktiskt, och så är jag ingen större fan av julen. Men det var ett bra år i allafall!

10.01.2017 kl. 15:52

Januari-Juni 2016

För engångsskull är jag i tid ute med årsresumen, här kommer halva 2016 i ett nötskal!

Nyår firade jag i Åbo. Sen åkte jag tillbax till Borgå, fotade på en 60-talsfest, sa hejdå åt Nikivalpen som flyttade till sitt nya hem. Två veckor tillbringade jag i Åbo med Liv och Matias, och sen åkte jag upp till Jeppis igen.

Jag experimenterade med mitt långa hår(så jobbigt då det blir trassligt av halsduken!!). Jag och Matias turistade Borgå och Helsingfors. Jag tog bilder med min nya instax-kamera!

Jag och Matias firade att vi kännt varann i två år, jag var superpepp på att klä mig vårigt och fint! Jag åkte till Åland och Stockholm. Vi förberedde oss för att lägga ner Jakkara-företaget och sålde dom sista möblerna. Jag åkte iväg till vasa för att gå på Pampas Nationaldag!

Liv firade ettårsdag med fiskkaka och kalas! Jag hade sjukt långt hår och dille på rosa(har jag ännu). Min lägenhet var vårig och jag hade tulpaner jämt. Jag målade med bläck från bläckpatroner och klottade ner ALLT.

Maj är den bästa månaden för den börjar med vappen(=världens bästa dag på året), vi firade våren i Åbo! Jag upptäckte min kärlek för färska vårrullar och testade letterpress. Jag bestämde mig en dag för att jag är trött på mitt hår så Thea klippte av det åt mig samma dag. Jag och Chanette invigde sommaren vid Gamla hamn. Jag och klassen åkte till Köpenhamn och jag vill åka tillbax till den staden nu nu nu!

I juni började jag sommarjobba, alla dagar såg ganska lika ut, jobb 12-16 måndag-torsdag. På midsommarveckan roadtrippade jag och Matias i Sverige, vi besökte Stockholm, Trosa, Kalmar och Öland. Kanske den roligaste resan hittills. Vi bodde på camping, låg på stranden en hel dag(bästa jag gjort i mitt liv, varför har jag fördomat det så mycket förr??), blev sickebruna och turistade skiten ur ön. 

27.12.2016 kl. 16:29

Silkesskjortans utveckling

Nu tyckte jag det var dags att visa er hur långt jag kommit i Fredrikas och Josefines sew along! 

 

Mina tankar just nu:

- det ser faktiskt ut som en skjorta
- det ser också ganska mycket ut som en college-gown
- det var inte så svårt
- men ganska tålamodskrävande
- den är sjukt lång
- jag vet inte helt hur jag ska fortsätta härifrån

Som det ser ut nu har jag utgått helt från ett mönster, men sen sytt lite som jag själv tror den ska sys, orka läsa instruktioner alltså. Den är sjukt lång, och det visste jag att den skulle bli, bättre så, så får jag senare bestämma vilken längd jag vill ha den, jag hade ändå köpt såpass mycket tyg att det fanns möjlighet så why not lixom. Kragen ska jag nog ändra på ännu, jag vill ha en helt vanlig krage, inte en sån rund som den är nu.
Just nu känns det lite tveksamt men dethär kommer nog bli bra hörni!!

11.12.2016 kl. 13:58

allvar för mig var så enkelt för dig du tog hårda ord på skämt

Bild på fin mossa(?) på Gotland p.g.a. tänkte skriva lite om bl.a. så mycke bättre och det är ju filmat där, inte alls långsökt nej heheh.

Okej men i allafall, jag tittade just klart sista avsnittet av så mycket bättre där dom tolkade Ted-låtar och nu är jag bara så himla bölig att jag måste få skriva av mig. Alltså själva tolkningarna var kanske inte så jättebra alltid, men, att få höra Teds brorsa(som skrivit låtarna) prata om låtarna och om Ted var så fint och sorgligt och FINT igen!!

Och sen vill jag bara prata lite om skam och egentligen vill jag ba spoila allt till er nu men jag säger bara att jag är så kär i denhär tredje säsongen som är på gång nu och jag har nog aldrig känt såhär mycket då jag sett på en tv-serie förr. Alltså jag är inte en sån person som gråter när jag ser på film och sånt men alltså det är nånting helt magiskt och äkta i den serien som ba får mig att känna så mycket. Alla säsonger är guld!! Och jag vet att jag inte är den enda som känner såhär lixom så nu förväntar jag mig minst en kommentar här under om hur ni också älskar skam och att det är bästa serien som finns, ok?

10.12.2016 kl. 23:55

Yaoi Kusama

I somras var jag ju på Kusama-utställningen i Stockholm, gissa om jag blev glad när jag fick veta att den kommit hit också. I fredags var vi på Helsingfors-ekskursjon med klassen och då gick vi också på utställningen i HAM.

Nånting jag nästan missade lite förra gången var hennes små tavlor, som denhär t.ex.! Så fin, och den inspirerar mig att göra liknande. Har annars också varit mycket inne på dethär med kollage på sistone.

Alltså jag skulle kunna bo i detta rum ju. 

Eller här!

På vägen ut ur Tennispalatset fanns också ett rum där en själv fick bidra till ett konstverk. Alla fick en rund liten tarra att placera var en vill! Roligt koncept, mer sånt till folket!

04.12.2016 kl. 21:07

(misslyckad?) DIY

Igår gjorde jag en kanske lite misslyckad diy på mina farkkun, jag vet inte ännu vad jag ska tycka. Men såhär såg i allafall buntarna ut, långa, och för breda enligt mig(byxorna är tighta vid rumpan och låren). Tycker ändå att dom ser ganska bra ut på denhär bilden men det är väl pga croppad bild.

Jag ville klippa denhär assymetriska formen på dom, men fan också för att jag såklart gick och klippte för mycket. alltså jag vet liksom inte, är dethär en ok längd på byxor.. Känns litelite för kort.

Bak sydde jag två sömmar för att smala av byxorna längst ner. 

Jag måste fundera på dethär alltså, tvätta dom och kolla om det ser okej ut sen. Byxorna var förövrigt fläckiga av diverse matrester(anledningen varför jag bara har bilder på bunten heheh).

01.12.2016 kl. 14:47

Jag heter Sandra.
Studerar grafisk design, tillbringar alldeles för mycket tid till att försöka se cool ut på internet.
Tycker om att sy, tycker också om att måla men gör det allt för sällan och får skuldkänslor över att jag inte gör det. 
Borgåflicka lost in Österbotten.