tre veckor kvar

Tre veckor kvar, inte ens det, av min Vasa-sommar. Tänk att somrarna alltid ska gå såhär fort och vintrarna sedan så långsamt. Men jag har hunnit med mycket, jag har lärt känna en ny stad och nya människor, känt mig självständigare än på länge, jobbat massor och till och med börjat träna. Jag tänkte att vi kunde gå igenom min sommar i lite telefonbilder! (Dethär kommer bli långt!!)

Lördagen den 10.6. körde jag upp till Vasa. Det var första gången jag själv kört så långt i ett streck och då jag nästan var framme fastnade jag i en hastighetskamera. Väl framme vid lägenheten fick jag veta att grannen som hade min nyckel inte var hemma så jag fick köra hem till en snäll person som bjöd sovplats åt mig hos sig i stället. Påväg dit såg jag en överkörd igelkott och började gråta lite. Ni vet sådär när allting bara går fel och det sedan bara krävs nånting litet litet för att vattnet ska rinna över kanten på glaset.
I juni sprang eller promenerade jag ganska mycket. Då jag var på gott humör sprang jag och då jag kände mig sämre gick jag. Bilderna ovan är tagna på en promenaddag, just den dagen samlade jag på bilder av fulfina hus som jag ska måla av senare. Fulfina höghus är mitt favoritmotiv att måla.

Jobb, jobb, jobb. Trivs jättebra med mitt jobb faktiskt. Mitt första sommarjobb där jag verkligen känt mig tillräcklig. Jag har fått göra det jag är bra på i stället för att balansera smutsdisk och le vänligt åt kunder. Och jag har lärt mig massor om skogsmaskiner, innan sommaren visste jag inte skillnaden på en skördare och en skotare, nu kan jag köra en!

Att jobba fulltidsjobb och sen freelancea på kvällen tog dock på krafterna. Jag jobbade nästan varje kväll, tog en pausdag ibland då det kändes som att jag skulle kollapsa annars. Samma vecka som mitt deadline blev jag ordentligt flunssig och febrig också. Efter sjukveckan fick jag en välbehövd semestervecka. Halva veckan tillbringades i Borgå med underbara vänner och på torsdag roadtrippade två Sandror och en Matilda upp till Jeppisdagarna. Lite komplikationer fick vi med bilen men det blev absolut en rolig resa ändå!

Uppe i Jeppis fick vi se denna fantastiska människa uppträda!

Min f.d. kämppis Panda har varit uppe i Vasa hela tre gånger i sommar vilket jag har varit så glad över! Första gången hon var här besökte vi Strömsö och jag vågade till och med doppa mig i simstranden!
Dessutom har dessa två fina Borgåbruttor också sommarjobbat i Vasa i år, tänk vad roligt sammanträffande att vi alla tre råkade jobba här i sommar, alltså ingen av oss bor här sådär annars.

I slutet av juli åkte jag till Göteborg för att se Håkan Hellström. Biljetterna var köpta redan i november, en åt mig och en åt mitt ex. Planerna ändrades och jag skulle få med mig Thea i stället, men hon fick inte ta ledigt från jobbet. En stund funderade jag på att bara sälja biljetterna men så bestämde jag mig för att boka flygbiljetter ensam och bara åka! Och det ångrar jag mig verkligen inte för detta kom att bli bästa kvällen på hela sommaren. Tycker alla borde testa på att göra saker ensamma mer, det är inte alls så dumt!

Genom många promenader och länkar har jag upptäckt många fina byggnader i denhär staden, titta nu vad fina!

I lördags fick jag kräftskivebesök av fem underbara brudar, roligaste festen på länge, och vi kom fram till att alla fester borde börja med mat! Så bra! 
Andra bilden tog jag igår då jag skulle hämta mitt byk från tvättstugan och tyckte min innergård var så fin och att solen sken så snyggt på tornet i bakgrunden. Jag kommer verkligen sakna min sommarlägenhet och den mysiga innergården sen när det är dags för mig att flytta iväg.

 

Med andra ord så har jag haft en väldigt fin sommar, och ännu är den inte över!! Plus att jag har mycket bra att se fram emot i höst också!

14.08.2017 kl. 12:42

Jag trodd jag var ett stadsbarn men jag hitta int nån ro, så va gör man i en sån situation?

Nånting jag ofta tänker på är städer och var jag trivs och var jag kommer bo sen, när jag är klar med studier och allt. För det är ju faktiskt mindre än ett år dit. För de flesta känns det säkert ganska naturligt att flytta tillbaka till sin hemstad, men för mig har det aldrig kännts så. I Borgå har jag ju förståss min familj och någon enstaka vän. Men jag har aldrig tillhört något självklart gäng eller haft någon bästa vän, vilket också gjort att kontakten med de ytliga vänskaperna jag hade i min hemort på småningom bröts då jag började studera i Helsingfors efter högstadiet. "Oroa dig inte, dom riktigt närmaste vännerna får man under studietiden" sa en person åt mig på den tiden, och så har det nog ganska långt blivit. För mig känns det på alla sätt lättare att bygga upp nya vänskapskretsar i en helt ny stad än i sin gamla hemort. Borgå är en fin stad och jag trivs med att komma dit och hälsa på ibland, men tanken av att bo där känns inte något vidare. 

Däremot har jag alltid tänkt att jag vill bo i Stockholm och att det också är dit jag kommer flytta sen, tills jag faktiskt var där förra hösten. Allting var fint och stort, jag lärde känna många nya människor och det fanns nog inte många dagar då jag inte hade något program för mig, men det kändes ändå aldrig som min stad. Jag vet att det också påverkade att jag inte hade någon egen lägenhet utan bodde inneboende hos en släkting, men ärligt talat så tror jag inte att Stockholm nånsin kommer kännas som ett hem för mig. Under hela min tid i Stockholm längtade jag tillbaka till Jeppis, kändes lite sjukt, och helt oväntat. Jag ska ändå ge Stockholm en chans ännu, är inte klar med den staden, men då jag tog mitt pick och pack och flög tillbaka till min lilla studiestad var jag så ivrig, men i smyg. 

Och ungefär så känns det ännu, jag har trivats så bra i Vasa denhär sommaren, men jag kan inte erkänna det, för jag ska ju vara en stolt Nylänning.

09.07.2017 kl. 18:20

Spring spring fortare än mig vi kommer ändå aldrig traska tillsammans mitt hjärta klappar likt kastanjetter men det får du aldrig veta

En vecka i Vasa har snart gått, och jag trivs prima. Vet inte om det är staden eller sommaren, säkert en kombo, men positivt hur som helst.

Jag bor precis intill vattnet, så på kvällarna brukar jag länka eller promenera längs med stranden. Igår sprang jag 2 km i ett, inte mycket för världen men mycket för mig som typ aldrig orkat springa mer än i typ en minut tills jag legat flåsande på marken i hopp om att inte svimma. Skulle ha orkat mer till och med men var så förvirrad av mitt ork så jag var tvungen att stanna och kolla ifall det stämde, vilket det gjorde.

Men det är intressant detdär med springandet, hur jag hatat det så mycket förut, men nu känner jag mig så lycklig då jag springer. Har en teori om att det är för att jag förut sprungit till ganska arg musik, och nu har jag sprungit till min pepp-lista! Dessutom har jag nog varit ganska arg från början förut då jag sprungit, och nu har jag sprungit då jag redan färdigt varit på gott humör. Men vi får se, hoppas det håller i.

En annan sak som känns väldigt befriande är att jag inte känner så många personer här, alltså har jag mer tid att göra saker ensam. Det var samma sak i fjol i Stockholm, jag kände mig så kreativ, målade, broderade osv. Samma sak nu, men i något skede ska jag tvinga mig ut och umgås med folk också, lovar!

16.06.2017 kl. 20:40

För du frågade om jag dör för dig, men baby jag vill leva nu

Nu är jag framme i min sommarlägga i Vasa(och den är världens finaste!!). På lördag kväll kom jag fram, men kom inte in i lägenheten eftersom nyckeln fanns inne i trapphuset och grannen som skulle släppa in mig var bortrest. Fick hitta annanstans att sova och ringa vaktmästaren nästa dag. Men nu är jag inne och är så nöjd med allt här!

Idag ska jag börja jobba också, mitt första jobb som grafisk designer(om man inte räknar med praktik då), och jag är såå ivrig över det!

Jag har skrivit en lista över saker jag ska göra på sommaren och saker jag inte ska göra i sommar(lol är detta året jag har blivit en listperson?).

 

Vad jag ska göra:

☺ Fixa kräftis
☺ Påbörja något nytt designprojekt
☺ Måla med akvarell
☺ Träffa nya personer
☺ Segla
☺ Satsa på jobbet(har två nu tills mitten av juli dessutom)
☺ Gå på nattliga äventyr
☺ Börja springa
☺ Njuta!

 

Vad jag inte ska behöva göra:

☹ Klaga på jobb
☹ Ta onödig stress över pojkar
☹ Ta onödig stress över nånting annat
☹ Känna mig tvungen att göra saker jag inte vill
☹ Tycka synd om mig själv

12.06.2017 kl. 10:20

Blivande Vasabo?

Här ser ni en supernöjd blivande sommarVasabo! För någon vecka sedan sökte jag ett jobb som grafiker i Kvevlax, bara sådär på skoj. Idag gick jag på intervju, och jag fick jobbet!! Så oväntat för vi var tre stycken från klassen som var på intervju, och dom andra är också superduktiga grafiker! Yngst och minst och räddast och så fick jag ändå jobbet, blev så himla förvånad men också otriligt glad.

Nåja, i allafall, jag kommer bo i en superfin liten etta vid Brändöbron, pendla till Kvevlax och den övriga tiden ska jag njuta skiten ur sommarVasa. Känns lite konstigt att vara här uppe i norr hela sommaren, tror faktiskt jag aldrig varit i Vasa den tiden på året, men jag har hört att det är fint. 

Känner mig dock lite rädd för att jag kommer sitta ensam hemma hela sommaren, har ju några polare där från förut, men ifall någon annan Vasabo vill äventyra med mig på sommaren så hit me up bara!

08.05.2017 kl. 19:33

Sluta drömma om det ljuva livet, vi kommer aldrig va med om det.

Glad vapp i efterskott allihopa! Hoppas era vappnar varit fina, min har varit så mycket annorlunda än alla mina tidigare vappnar men också en av dom bästa. 

Vappen är ju min favoritdag på året, det är då det blir varmt, då alla människor kommer ut ur husen, och städerna är fulla med folk, då man samlas i parker och njuter av livet. I år bestämde jag mig dock för att bli kvar uppe i lilla Jeppis, nånting som stressade mig lite i början men som i slutändan blev till nånting riktigt fint!

Vi hade finmiddag med nypotatis, fisk, halloumisallad, sparris och rostbröd med räkmömmö. Sen blev det bastu, våffelkalas, skumpa, gr och dans runt vappenpalmen(bra grej!). Mot natten fick vi extrem danslust, gjorde oss i ordning, och styrde färden mot mellen. Väl där var det ju såklart stängt, vad är denhär staden ens??? Det finns lixom en nattklubb och den är stängd på vappen, ok. Så i stället tog vi oss in på black sheep och köade en kvart till bardisken men bestämde oss för att tillbax till mitt och fortsätta festen där i stället, bra så.

Bra vapp blev det ändå, fint att trotsa traditionerna ibland och göra nånting helt annat!

01.05.2017 kl. 16:30

Ett äventyr med vattenfall, pilke och renar.

Förra veckan var tillbringade jag i Åre tillsammans med Matias och hans familj. En dag hade vi två en pausdag i skidandet. Då bestämde vi oss för att besöka ett sameläger, men först kollade vi på lite vattenfall! Sveriges största faktiskt.

Hur fint är inte detta landskap???

Hur fin är inte denna person i detta landskap??

Besöket på samelägret var inte precis vad vi förväntat oss, men roligt ändå! Vi var de enda där, så vi fick gå ut på isen och pilka. Efter lite skrattande, förrvirring och "hur fan hamnade vi ens här?!?" började Matias borra hålet.

Och så började jag fiska! Vi fick ingen fisk, faktiskt så gav vi upp ganska fort, det var så jäkla blåsigt och kallt.

Tillslut fick vi se lite renar också! Så gulliga <3

Det var det äventyret!

03.03.2017 kl. 12:39

Temafest är bäst

I lördags var jag på sitz med temat "vad fan hände igår?" och jag lät Thea tatuerea mig lite före det! Jag tycker det är så roligt att gå på temafest och maskerad så jag tänker nu bjuda på lite utklädnader jag haft!

Såja, det var allt jag lyckades hitta, utöver detta har jag också t.ex. varit sairaan nopee/sjukt snabb på en S-sitz, men tyvärr hittar jag inget bildbevis </3

06.02.2017 kl. 13:35

Januari-Juni 2016

För engångsskull är jag i tid ute med årsresumen, här kommer halva 2016 i ett nötskal!

Nyår firade jag i Åbo. Sen åkte jag tillbax till Borgå, fotade på en 60-talsfest, sa hejdå åt Nikivalpen som flyttade till sitt nya hem. Två veckor tillbringade jag i Åbo med Liv och Matias, och sen åkte jag upp till Jeppis igen.

Jag experimenterade med mitt långa hår(så jobbigt då det blir trassligt av halsduken!!). Jag och Matias turistade Borgå och Helsingfors. Jag tog bilder med min nya instax-kamera!

Jag och Matias firade att vi kännt varann i två år, jag var superpepp på att klä mig vårigt och fint! Jag åkte till Åland och Stockholm. Vi förberedde oss för att lägga ner Jakkara-företaget och sålde dom sista möblerna. Jag åkte iväg till vasa för att gå på Pampas Nationaldag!

Liv firade ettårsdag med fiskkaka och kalas! Jag hade sjukt långt hår och dille på rosa(har jag ännu). Min lägenhet var vårig och jag hade tulpaner jämt. Jag målade med bläck från bläckpatroner och klottade ner ALLT.

Maj är den bästa månaden för den börjar med vappen(=världens bästa dag på året), vi firade våren i Åbo! Jag upptäckte min kärlek för färska vårrullar och testade letterpress. Jag bestämde mig en dag för att jag är trött på mitt hår så Thea klippte av det åt mig samma dag. Jag och Chanette invigde sommaren vid Gamla hamn. Jag och klassen åkte till Köpenhamn och jag vill åka tillbax till den staden nu nu nu!

I juni började jag sommarjobba, alla dagar såg ganska lika ut, jobb 12-16 måndag-torsdag. På midsommarveckan roadtrippade jag och Matias i Sverige, vi besökte Stockholm, Trosa, Kalmar och Öland. Kanske den roligaste resan hittills. Vi bodde på camping, låg på stranden en hel dag(bästa jag gjort i mitt liv, varför har jag fördomat det så mycket förr??), blev sickebruna och turistade skiten ur ön. 

27.12.2016 kl. 16:29

Yaoi Kusama

I somras var jag ju på Kusama-utställningen i Stockholm, gissa om jag blev glad när jag fick veta att den kommit hit också. I fredags var vi på Helsingfors-ekskursjon med klassen och då gick vi också på utställningen i HAM.

Nånting jag nästan missade lite förra gången var hennes små tavlor, som denhär t.ex.! Så fin, och den inspirerar mig att göra liknande. Har annars också varit mycket inne på dethär med kollage på sistone.

Alltså jag skulle kunna bo i detta rum ju. 

Eller här!

På vägen ut ur Tennispalatset fanns också ett rum där en själv fick bidra till ett konstverk. Alla fick en rund liten tarra att placera var en vill! Roligt koncept, mer sånt till folket!

04.12.2016 kl. 21:07

Galan 2016

Ett skepp kommet lastat med ännu ett galainlägg, ett som inte kommer spåra ut till en diskussion om bröst(tack för alla fina kommentarer btw) denhär gången.

Som sällskap hade jag dessa två härliga personer, Linnéa och Jenna! Tack internet för att du alltid hjälper mig att binda kontakter <3

Arrangörerna själv, jag är ännu så imponerad över att två helt vanliga personer som inte ens är så mycket äldre än mig själv tagit initiativet till att ordna ett så stort och lyckat evenemang! You go girls! Dethär visar verkligen att man i stället för att sitta hemma och klaga över att det inte finns ett passande evanemang för just en själv istället kan ordna ett! I stället för att klaga över hur tråkiga butiker det finns i ens stad, öppna en bra själv då, osv! För det är ju faktiskt möjligt.

Kvällen fortsatte med musik och dans och skoj och såklart prisutdelningar! Efteråt bar det av till eftersläpp där vi fick himmelskt goda smörgåsar som jag ännu inte vet ifall dom innehöll kött eller om det bruna var typ svamp eller nånting(?) och om dom gjorde det vill jag inte veta för det var så gott heheh och då lever jag lyckligare i ovetande p.g.a. äter inte kött sen x antal månader tillbax i tiden. 

Men hursomhelst, tack allihopa för en bra gala och grattis till alla som vann och alla som var nominerade! Nu är det bara att vänta på nästa år igen då.

21.11.2016 kl. 14:13

När solen ännu fanns

Eftersom tio veckor gått fort som en dag, och jag hade min sista praktikdag idag så tycker jag att vi tittar tillbax på en av mina första dagar i denhär staden. Tänk att när jag flyttade hit var det fortfarande, sommar, sol, värme och popaganda.

Jag hade Thea med mig som festivalkompis. Vi fotade varann uppe på läktarna mot den fina blåa muren och jag tycker hon ser ut som värsta fashionbloggaren på denhär bilden!

Jag rockade en sjömansklänning och rosaglittrig eyeliner! 

Jag blir bara så ledsen när jag inser att sommaren är långt borta nu, att det inte kommer bli några varma dagar mer för i år och att vi framför oss endast har mörker och slask. Tänkte att domhär sommarbilderna kunde hjälpa att få lite sommarfiilis tillbax men jag blir bara mer ledsen. Kanske dags att börja peppa inför jul i stället? Bara att julen är inte alls lika bra som sommaren.

03.11.2016 kl. 15:27

En allra sista sång

Det känns som att sociala medierna snart översvämmas av Kentinlägg, men det tycker jag bara är bra, så här kommer ett till!

Jag vet liksom inte riktigt vad jag ska skriva, dom var så sjukt bra så jag saknar ord. Jag skulle vilja säga att scenografin var bäst, för den var heeeelt amazing, men då skulle jag ljuga för låtarna var ännu bättre.

Efter konserten var bara konfettin på golvet kvar. Vi stod på första raden och jag fick en ros!! 

Jag som länge letat efter en fin röd tröja (för att rött + jeans = världens finaste kombo) köpte förståss en röd kent t-paita, och Matias köpte en sjukt fin han med, kan hända att den mystiskt försvinner från hans skåp nån dag heheh...

03.11.2016 kl. 10:06

Jag heter Sandra.
Studerar grafisk design, tillbringar alldeles för mycket tid till att försöka se cool ut på internet.
Tycker om att sy, tycker också om att måla men gör det allt för sällan och får skuldkänslor över att jag inte gör det. 
Borgåflicka lost in Österbotten.