Chanette

Det var så sjukt länge sen jag var ute och fotade sist, så i går kväll drog jag med Chanette ut på en fotorunda! Tycker vi båda fick riktigt bra bilder faktiskt, hurra!

Här hittar ni Chanettes fotoinstagram förresten!

29.08.2017 kl. 18:04

Pepp på livet

Självporträtt på glad jag

Hej alla! Länge sen sist igen. Och gissa vad som hänt? Jo jag har varit på klassresa till Berlin (gått på typo17 seminariet och blivit så saakelis inspirerad!!). Och vet ni vad som hände idag?? Jo jag fick jobb på Studentbladet!!! Alltså jag kommer i höst (typ helt själv) designa en hel papperstidning från scratch! Fatta vad najs! Jag har ju tidigare stressat väldigt mycket över dethär med jobb och om jag nånsin kommer få ett sånt inom branchen, och så får jag plötsligt två, sånhärna saker höjer verkligen självförtroendet på mig. Nu kan jag lyckas med vad som helst.

30.05.2017 kl. 20:36

Boken

I vintras hade vi en kurs i skolan där vi skulle göra en egen bok helt från scratch. Jag valde att göra en bok med festlekar, och eftersom jag blev ganska nöjd med den så ska jag visa upp några uppslag här!

Boken är uppdelad i två delar, en del med festlekar och en del med ölspel.

Jag planerar att eventuellt trycka upp denna i fler exemplar och sälja, men före det måste det göras lite ändringar på boken, på bakpärmen fann jag till min förskräckelse en typo och att skriva så folk förstår är kanske inte alltid min starka sida. Om jag skickar denna till tryck ska jag nog ha nån duktig att läsa igenom texten först.

Det var den boken!

08.05.2017 kl. 10:39

Marimekko-klänningen

Gissa vem som satt sig bakom symaskinen igen? Jo jag! Blev helt nöjd med denhär skapelsen, lite risky känns den med urringningen och sådär men jag bryr mig egentligen inte så mycket, får väl ha nånting under bara eller ba leva med det. 

Jag kommer förresten aldrig bli bra på dethär med att ta bilder på mig själv med fjärrutlösare, har inget tålamod till sånt och så när jag kollar igenom bilderna är ingen helt bra och jag orkar inte göra om. Här ovan fyrade jag av fjärrutlösarn med tån(ifall ni ville veta)!

03.05.2017 kl. 20:38

RØD

Från och med tisdag ställer min klass ut våra Köpenhamn-posters på After Eight i Jakobstad! Ovanför ser ni min affisch. Jag tycker allas blev så himla snygga så det är verkligen värt att ta ett besök dit. Här finns evenemanget!

01.05.2017 kl. 15:31

Syåret 2016

Min första sömnad år 2016 var detta datorfodral gjort av en loppis-fyndad klänning som jag förkortade!

Sen sydde jag en klänning av ett gammalt loppistyg som jag fyndade på ett loppis på Åland sommaren före. Så fint tyg!!

Jag sydde också en biltröja av ett loppistyg(okej alla mina tyger är loppistyger!!) Jag hade inte sytt i trikå så mycket förr så kanterna blev lite wiggly men bra övning endå!

Och så blev det en topp av ett tyg jag fyndat samtidigt som biltyget!

Årets mest använda sömnad blev halterneck toppen som matchar perfekt till en kjol jag hade från tidigare <3 Tyget fick jag av min kusins mamma som hade så mycket tyger hemma att hon inte fick plats med allt. Har fortfarande sjukt mycket kvar av det tyget.

Minst använda är denna kjol som är fin, men vecken hålls inte på sin plats. Dethär tyget fick jag också av min kusins mamma.

Sist men inte minst så fyndade jag ett marimekkotyg på ett facebookloppis och sydde denna kjol, fortfarande väldigt nöjd med den!! Försökte också sy en övredel men den blev lite på hälft. I år ska den bli klar.

20.01.2017 kl. 13:02

Silkesskjortans utveckling

Nu tyckte jag det var dags att visa er hur långt jag kommit i Fredrikas och Josefines sew along! 

 

Mina tankar just nu:

- det ser faktiskt ut som en skjorta
- det ser också ganska mycket ut som en college-gown
- det var inte så svårt
- men ganska tålamodskrävande
- den är sjukt lång
- jag vet inte helt hur jag ska fortsätta härifrån

Som det ser ut nu har jag utgått helt från ett mönster, men sen sytt lite som jag själv tror den ska sys, orka läsa instruktioner alltså. Den är sjukt lång, och det visste jag att den skulle bli, bättre så, så får jag senare bestämma vilken längd jag vill ha den, jag hade ändå köpt såpass mycket tyg att det fanns möjlighet så why not lixom. Kragen ska jag nog ändra på ännu, jag vill ha en helt vanlig krage, inte en sån rund som den är nu.
Just nu känns det lite tveksamt men dethär kommer nog bli bra hörni!!

11.12.2016 kl. 13:58

Yaoi Kusama

I somras var jag ju på Kusama-utställningen i Stockholm, gissa om jag blev glad när jag fick veta att den kommit hit också. I fredags var vi på Helsingfors-ekskursjon med klassen och då gick vi också på utställningen i HAM.

Nånting jag nästan missade lite förra gången var hennes små tavlor, som denhär t.ex.! Så fin, och den inspirerar mig att göra liknande. Har annars också varit mycket inne på dethär med kollage på sistone.

Alltså jag skulle kunna bo i detta rum ju. 

Eller här!

På vägen ut ur Tennispalatset fanns också ett rum där en själv fick bidra till ett konstverk. Alla fick en rund liten tarra att placera var en vill! Roligt koncept, mer sånt till folket!

04.12.2016 kl. 21:07

(misslyckad?) DIY

Igår gjorde jag en kanske lite misslyckad diy på mina farkkun, jag vet inte ännu vad jag ska tycka. Men såhär såg i allafall buntarna ut, långa, och för breda enligt mig(byxorna är tighta vid rumpan och låren). Tycker ändå att dom ser ganska bra ut på denhär bilden men det är väl pga croppad bild.

Jag ville klippa denhär assymetriska formen på dom, men fan också för att jag såklart gick och klippte för mycket. alltså jag vet liksom inte, är dethär en ok längd på byxor.. Känns litelite för kort.

Bak sydde jag två sömmar för att smala av byxorna längst ner. 

Jag måste fundera på dethär alltså, tvätta dom och kolla om det ser okej ut sen. Byxorna var förövrigt fläckiga av diverse matrester(anledningen varför jag bara har bilder på bunten heheh).

01.12.2016 kl. 14:47

Tyger

Ifall ni missat vad sypeppen är så kolla in här eller här! Det är inte för sent att hoppa på! ;)

Jag har fortfarande lite svårt att välja ett tyg till sew alongen. Jag ville egentligen ha något fint mönster, men jag är så himla kräsen med mönster så jag hittade såklart inget tillräckligt fint. Då köpte jag detta härliga silkiga silvriga tyg, billigt var det också, men materialet är säkert det absolut sämsta att jobba med, polyester. Jag har tittat lite på olika bommullstyger på nätet och började tänka lite på rött. Sen kom jag ihåg att vi har ett loppis här i Jeppis med en hel hylla fylld med tyger(El Magasin, nära skolparken!!), så jag tog mig dit, och köpte ett rött tyg, det är tunnt, lite genomskinligt, och säkert också något slags konstmaterial? Jag lutar ändå mer mot det silvriga tyget, tänker mig en härlig spaceig och flowig skjorta!!

Bildkällor

Jag är lite rädd för att sy knappar i silkestyg faktiskt, är det svårt? Jag tror faktiskt att jag bara en gång i mitt liv sytt ett knapphål och då var det i jeans. Eller så kanske jag kan använda såna knappar man klickar fast? Men just nu lutar det faktiskt lite mot en modell utan knappar, dethär måste jag ännu fundera lite på före jag tar till saxen, men visst är den rosa wrap-blusen här ovanför väldigt snygg?? 

17.11.2016 kl. 11:40

Sew along och flytt

Vet ni va? Jag har fått äran att vara en av inspiratörerna till Fredrikas och Josefines sew along nu i november-december. Dethär betyder att jag kommer sy min egna blus enligt deras mönster, och ni ska få följa med processen här på bloggis!! Jag är inte nära på någon proffsskräddare, faktum är att mina sömnader alltid har små fel, men jag älskar att sy och att ta tag i nya utmaningar. Därför vill jag också uppmuntra er andra att hänga med på sew alongen, det kommer bli så roligt! På onsdag om en vecka lämnar jag Stockholm, flyttar upp till Jeppis och återförenas med min symaskin igen, vilken superomstart på syandet det blir! 

 

Kjolen jag sydde till fjolårets sew along, dock var jag ganska mycket för sent ute med denna.

På tal om flytt till Jeppis, så ska jag lixom flytta helt och hållet, till en helt nyrenoverad fyra med bastu och diskmaskin och inglasad balkong och allt man behöver <3 Där kommer vi att bo dom kommande två åren, tre tjejer, en hund och en katt. Jag har aldrig haft kämppis förut, men kände att jag behöver testa på det också. Det kommer bli bra dethär!! Och vet ni, min lägenhet just nu är ju sjukt nära skolan, tre kvartér ifrån kanske, men den nya då? Den är ett kvartér ifrån. Lite annat än att pendla från Huddinge till Östermalm varje dag. Tänk vad bekvämt vi kommer ha det.

 

Utsikten från min förra lägenhet

31.10.2016 kl. 16:03

Ibland är klottpappret finare än själva målningen

Jag är så glad över att jag börjat måla igen, även om det bara är lite smått här och där och ibland, även om jag inte alltid blir så nöjd med det jag gör. Huvudsaken är att jag gör det. Att jag övar och blir bättre. Att jag har roligt i processen.

Och även om klottpappret ibland blir vackrare än målningen är det ändå värt det för klottpappret blir ju så himla fint.

05.10.2016 kl. 20:26

Jag heter Sandra.
Studerar grafisk design, tillbringar alldeles för mycket tid till att försöka se cool ut på internet.
Tycker om att sy, tycker också om att måla men gör det allt för sällan och får skuldkänslor över att jag inte gör det. 
Borgåflicka lost in Österbotten.