Livskris

Länge sen sist! Så vad har hänt sen senast? Nå, jag har i allafall flyttat två gånger, först från Vasa ner till mitt flickrum i Borgå, och sen upp till Jakobstad. Jag har jobbat som grafiker på tidning, äntligen hittat en träningsform som passar mig (pole dance), varit ledig tre veckor i streck (aldrig mer!!), flyttat in i en etta tillsammans med Panda, fortsatt med studierna, börjat planera slutarbete och livskrisat som aldrig förr. 

Och just nu är jag bara så skoltrött och omotiverad man bara kan bli. Känner mig så klar med Jeppis. För ända sedan juni i år har jag jobbat non-stop, som grafiker, precis som jag vill. Och att sedan plötsligt komma tillbaka till skolan och påhittade uppgifter om påhittade företag. Det känns så onödigt. Så omotiverande. Jag har skitit i deadlines för jag vet att jag kommer igenom kursen ändå, jag har prioriterat allt före skolan. Allt från freelancejobb till fester till att ligga under täcket ett helt veckoslut och kolla på youtubeklipp. 

Känner en liten rädsla för att bli klar med studierna och kastas ut i det riktiga arbetslivet, samtidigt som jag längtar till nånting som inte känns så tillfälligt. Ett fast jobb, egen lägenhet, egen båt.
Varför ska det vara så svårt att bara leva i nuet??

Publicerad 28.11.2017 kl. 14:22

Chanette

Det var så sjukt länge sen jag var ute och fotade sist, så i går kväll drog jag med Chanette ut på en fotorunda! Tycker vi båda fick riktigt bra bilder faktiskt, hurra!

Här hittar ni Chanettes fotoinstagram förresten!

Publicerad 29.08.2017 kl. 18:04

tre veckor kvar

Tre veckor kvar, inte ens det, av min Vasa-sommar. Tänk att somrarna alltid ska gå såhär fort och vintrarna sedan så långsamt. Men jag har hunnit med mycket, jag har lärt känna en ny stad och nya människor, känt mig självständigare än på länge, jobbat massor och till och med börjat träna. Jag tänkte att vi kunde gå igenom min sommar i lite telefonbilder! (Dethär kommer bli långt!!)

Lördagen den 10.6. körde jag upp till Vasa. Det var första gången jag själv kört så långt i ett streck och då jag nästan var framme fastnade jag i en hastighetskamera. Väl framme vid lägenheten fick jag veta att grannen som hade min nyckel inte var hemma så jag fick köra hem till en snäll person som bjöd sovplats åt mig hos sig i stället. Påväg dit såg jag en överkörd igelkott och började gråta lite. Ni vet sådär när allting bara går fel och det sedan bara krävs nånting litet litet för att vattnet ska rinna över kanten på glaset.
I juni sprang eller promenerade jag ganska mycket. Då jag var på gott humör sprang jag och då jag kände mig sämre gick jag. Bilderna ovan är tagna på en promenaddag, just den dagen samlade jag på bilder av fulfina hus som jag ska måla av senare. Fulfina höghus är mitt favoritmotiv att måla.

Jobb, jobb, jobb. Trivs jättebra med mitt jobb faktiskt. Mitt första sommarjobb där jag verkligen känt mig tillräcklig. Jag har fått göra det jag är bra på i stället för att balansera smutsdisk och le vänligt åt kunder. Och jag har lärt mig massor om skogsmaskiner, innan sommaren visste jag inte skillnaden på en skördare och en skotare, nu kan jag köra en!

Att jobba fulltidsjobb och sen freelancea på kvällen tog dock på krafterna. Jag jobbade nästan varje kväll, tog en pausdag ibland då det kändes som att jag skulle kollapsa annars. Samma vecka som mitt deadline blev jag ordentligt flunssig och febrig också. Efter sjukveckan fick jag en välbehövd semestervecka. Halva veckan tillbringades i Borgå med underbara vänner och på torsdag roadtrippade två Sandror och en Matilda upp till Jeppisdagarna. Lite komplikationer fick vi med bilen men det blev absolut en rolig resa ändå!

Uppe i Jeppis fick vi se denna fantastiska människa uppträda!

Min f.d. kämppis Panda har varit uppe i Vasa hela tre gånger i sommar vilket jag har varit så glad över! Första gången hon var här besökte vi Strömsö och jag vågade till och med doppa mig i simstranden!
Dessutom har dessa två fina Borgåbruttor också sommarjobbat i Vasa i år, tänk vad roligt sammanträffande att vi alla tre råkade jobba här i sommar, alltså ingen av oss bor här sådär annars.

I slutet av juli åkte jag till Göteborg för att se Håkan Hellström. Biljetterna var köpta redan i november, en åt mig och en åt mitt ex. Planerna ändrades och jag skulle få med mig Thea i stället, men hon fick inte ta ledigt från jobbet. En stund funderade jag på att bara sälja biljetterna men så bestämde jag mig för att boka flygbiljetter ensam och bara åka! Och det ångrar jag mig verkligen inte för detta kom att bli bästa kvällen på hela sommaren. Tycker alla borde testa på att göra saker ensamma mer, det är inte alls så dumt!

Genom många promenader och länkar har jag upptäckt många fina byggnader i denhär staden, titta nu vad fina!

I lördags fick jag kräftskivebesök av fem underbara brudar, roligaste festen på länge, och vi kom fram till att alla fester borde börja med mat! Så bra! 
Andra bilden tog jag igår då jag skulle hämta mitt byk från tvättstugan och tyckte min innergård var så fin och att solen sken så snyggt på tornet i bakgrunden. Jag kommer verkligen sakna min sommarlägenhet och den mysiga innergården sen när det är dags för mig att flytta iväg.

 

Med andra ord så har jag haft en väldigt fin sommar, och ännu är den inte över!! Plus att jag har mycket bra att se fram emot i höst också!

Publicerad 14.08.2017 kl. 12:42

Jag trodd jag var ett stadsbarn men jag hitta int nån ro, så va gör man i en sån situation?

Nånting jag ofta tänker på är städer och var jag trivs och var jag kommer bo sen, när jag är klar med studier och allt. För det är ju faktiskt mindre än ett år dit. För de flesta känns det säkert ganska naturligt att flytta tillbaka till sin hemstad, men för mig har det aldrig kännts så. I Borgå har jag ju förståss min familj och någon enstaka vän. Men jag har aldrig tillhört något självklart gäng eller haft någon bästa vän, vilket också gjort att kontakten med de ytliga vänskaperna jag hade i min hemort på småningom bröts då jag började studera i Helsingfors efter högstadiet. "Oroa dig inte, dom riktigt närmaste vännerna får man under studietiden" sa en person åt mig på den tiden, och så har det nog ganska långt blivit. För mig känns det på alla sätt lättare att bygga upp nya vänskapskretsar i en helt ny stad än i sin gamla hemort. Borgå är en fin stad och jag trivs med att komma dit och hälsa på ibland, men tanken av att bo där känns inte något vidare. 

Däremot har jag alltid tänkt att jag vill bo i Stockholm och att det också är dit jag kommer flytta sen, tills jag faktiskt var där förra hösten. Allting var fint och stort, jag lärde känna många nya människor och det fanns nog inte många dagar då jag inte hade något program för mig, men det kändes ändå aldrig som min stad. Jag vet att det också påverkade att jag inte hade någon egen lägenhet utan bodde inneboende hos en släkting, men ärligt talat så tror jag inte att Stockholm nånsin kommer kännas som ett hem för mig. Under hela min tid i Stockholm längtade jag tillbaka till Jeppis, kändes lite sjukt, och helt oväntat. Jag ska ändå ge Stockholm en chans ännu, är inte klar med den staden, men då jag tog mitt pick och pack och flög tillbaka till min lilla studiestad var jag så ivrig, men i smyg. 

Och ungefär så känns det ännu, jag har trivats så bra i Vasa denhär sommaren, men jag kan inte erkänna det, för jag ska ju vara en stolt Nylänning.

Publicerad 09.07.2017 kl. 18:20

En aningen sen sommarlista

En favoritbyggnad i mina nya hoods

 

Vart vill du resa? 

Har typ inte lust att resa nånstans just nu, vill bara ta det lugnt denna sommar, kanske resa lite i höst sen. 

 

Vart kommer du resa?

Till Göteborg! Ska se Håkan på Ullevi, tillsammans med Thea förhoppningsvis, håll tummarna för att hon får ledigt från jobbet då, annars måste jag muta med nån annan.

 

Snälla vädergudar, låt mig gå klädd såhär igen snart, ok?

 

Vad vill du ha på dig?

Nån snygg kille kanske. Nej skojar(eller?). Jag vill ha på mig min svarta cheerleadingkjol med ränder på sidorna!

 

Vad vill du träna?

Sommarträningen började bra med lite länkande några kvällar i veckan, nu har jag inte sprungit på en tid och märker det ganska bra i min trötthet på jobbet, ska nog ta en runda i kväll.

 

ur Bodil Malmstens Det här är hjärtat 

 

Hur vill du känna dig?

Vill känna allt! Mest vill jag känna mig lycklig förståss, men tror jag behöver många olika sorters känslor. 

 

Hur mycket är du ledig?

En vecka bara! Då tänker jag njuta.

 

Vad skiljer sommaren 2017 från andra somrar?

Mycket! Jag är i Vasa, jag är singel, jag har ett jobb i min egen bransch.

 

Med vem vill du spendera mycket tid?

Just nu är jag mest pepp på att spendera det kommande veckoslutet med Panda!

 

 

Vad ska du köpa?

Så lite som möjligt har jag tänkt. Just nu kan jag bara komma att tänka på mat faktiskt. Kräftor tänkte jag köpa t.ex.

 

Vad ska du äta?

Oj svarade visst i förtid här, kräftor alltså. Men tror jag kommer hämta mat en hel del från grannen(=kotipizza) också.

 

Vad hoppas du på?

Att jag kommer ha många finfina minnen att se tillbaka till efter att sommaren är slut!

 

Har sommaren 2017 ett sammanfattande ord?

Tänkte länge på dethär, men nej, jag tror inte det, inte om det fortsätter såhär, till och med vädret ändras varje dag. Och att mitt humör ändrar varje dag är ju ingen nyhet.

 

Vad ser du mest fram emot?

Saker jag ser mycket fram emot brukar skita sig på nåt vänster av att jag har för mycket förväntningar före så tänker inte jinxa nånting här inte! Plus att spontana äventyr alltid är di bästa.

Publicerad 27.06.2017 kl. 18:40

Materiell lycka när den är som bäst

Ibland måste en bara unna sig lite shopping, så som jag gjorde nyss. Som jag skrev några inlägg ner så önskade jag dessa skor, och fick dom av mig själv faktiskt! I torsdags hämtade jag dem från posten, och de är precis lika drömmiga som jag föreställt mig! Jag blir så himla glad av att matcha dessa med mina röda culottes, och nästan ännu gladare då jag ser dem vid dörren bredvid min gula regnrock och tänker på alla gångerna dom kommer vara klädda ihop <3

 

Idag körde jag en liten runda utanför stan till ett loppis och fyndade denna perfekt ljudblåa mini kånken! Och den var helt ny, med lappar och allt, och det fanns flera till och med! Funderade först på att ta en rosa men tror jag får mer användning av denna blåa, så fin nyans!

Publicerad 17.06.2017 kl. 18:26

Spring spring fortare än mig vi kommer ändå aldrig traska tillsammans mitt hjärta klappar likt kastanjetter men det får du aldrig veta

En vecka i Vasa har snart gått, och jag trivs prima. Vet inte om det är staden eller sommaren, säkert en kombo, men positivt hur som helst.

Jag bor precis intill vattnet, så på kvällarna brukar jag länka eller promenera längs med stranden. Igår sprang jag 2 km i ett, inte mycket för världen men mycket för mig som typ aldrig orkat springa mer än i typ en minut tills jag legat flåsande på marken i hopp om att inte svimma. Skulle ha orkat mer till och med men var så förvirrad av mitt ork så jag var tvungen att stanna och kolla ifall det stämde, vilket det gjorde.

Men det är intressant detdär med springandet, hur jag hatat det så mycket förut, men nu känner jag mig så lycklig då jag springer. Har en teori om att det är för att jag förut sprungit till ganska arg musik, och nu har jag sprungit till min pepp-lista! Dessutom har jag nog varit ganska arg från början förut då jag sprungit, och nu har jag sprungit då jag redan färdigt varit på gott humör. Men vi får se, hoppas det håller i.

En annan sak som känns väldigt befriande är att jag inte känner så många personer här, alltså har jag mer tid att göra saker ensam. Det var samma sak i fjol i Stockholm, jag kände mig så kreativ, målade, broderade osv. Samma sak nu, men i något skede ska jag tvinga mig ut och umgås med folk också, lovar!

Publicerad 16.06.2017 kl. 20:40

För du frågade om jag dör för dig, men baby jag vill leva nu

Nu är jag framme i min sommarlägga i Vasa(och den är världens finaste!!). På lördag kväll kom jag fram, men kom inte in i lägenheten eftersom nyckeln fanns inne i trapphuset och grannen som skulle släppa in mig var bortrest. Fick hitta annanstans att sova och ringa vaktmästaren nästa dag. Men nu är jag inne och är så nöjd med allt här!

Idag ska jag börja jobba också, mitt första jobb som grafisk designer(om man inte räknar med praktik då), och jag är såå ivrig över det!

Jag har skrivit en lista över saker jag ska göra på sommaren och saker jag inte ska göra i sommar(lol är detta året jag har blivit en listperson?).

 

Vad jag ska göra:

☺ Fixa kräftis
☺ Påbörja något nytt designprojekt
☺ Måla med akvarell
☺ Träffa nya personer
☺ Segla
☺ Satsa på jobbet(har två nu tills mitten av juli dessutom)
☺ Gå på nattliga äventyr
☺ Börja springa
☺ Njuta!

 

Vad jag inte ska behöva göra:

☹ Klaga på jobb
☹ Ta onödig stress över pojkar
☹ Ta onödig stress över nånting annat
☹ Känna mig tvungen att göra saker jag inte vill
☹ Tycka synd om mig själv

Publicerad 12.06.2017 kl. 10:20

Födelsedag!

Idag fyller jag 22! Det kliar i fingrarna att skriva lite taylor swift lyrics här men det tänker jag inte göra. I fjol skrev jag upp 21 faktan om mig själv på min födelsedag så värför inte fortsätta på den traditionen nu, här kommer 22 nya faktan som ni kanske inte visste om mig!

 

1. Jag håller alltid för näsan då jag dyker.

2. Min familj har fem hundar om man räknar med Liv.

3. Jag har inget emot spindlar och myror och andra små gulliga kryp, blir lessen när folk dödar dom, men myggor vill jag inte ha.

4. Jag tycker om att laga mat, men gör sällan samma recept två gånger.

5. Jag får blåmärken sjukt lätt. Efter pampas t.ex. hade jag en blå rand som började vid knät och gick ända ner till foten + ca. 5 stora fläckar lite här och där runt benet.

6. Min typ bästa mat är potatis i olika former, kokt, stekt, ungspotatis, chips, franskisar, potatismos, you name it!

7. När jag föddes ville min syster att jag skulle heta Rödbetan eller Blomman, det dög dock inte för mina föräldrar. Själv skulle jag gärna heta Blomman, jättefint ju.

8. Jag tycker att det är sjukt kul att ha födelsedag, njuter av uppmärksamheten då folk ringer och textar och har sig, skulle dock inte orka med den uppmärksamheten fler dagar om året.

9. Sommaren är min bästa årstid och jag tycker det är najs då det är riktigt riktigt stekhett även om det också är lite obehagligt så är det liksom najs ändå!!

10. Jag har aldrig varit utanför Europa.

11. Jag har tandställning, men den syns inte på utsidan.

12. Jag blir stressad av att ha grejer i papperskorgen på datorn, måste alltid rensa den direkt.

13. Jag skulle jättegärna vilja testa vindsurfing!

14. Jag hör jätteofta fel då jag talar med folk som har en annan dialekt och det blir ofta roligt! T.ex. när Nunuu sa "watcha cooking bro?" och jag fick det till "va hitche kakun bra?"

15. Nån gång i mitt liv ska jag skaffa en liten pudel och jag ska lära den en massa tricks.

16. Jag tål inte apemojisarna, vet inte varför jag har så mycket emot dom men ush nä fyfan gå bort apor.

17. Har också nåt sorts grovt hat mot minions. 

18. Men i övrigt brukar jag nog mest tycka fint om folk.

19. Jag brukar ha sjukt mycket FOMO om jag missar saker men i slutändan brukar det nog ändå vara bättre att lyssna på magkänslan och stanna hemma ibland.

20. Jag är dålig på att packa, det börjar alltid bra, jag planerar vad jag ska ha med, packar ner det snyggt, och sen går jag lös och ba slänger till en massa random skit så allt ba blir råddigt och jag har för mycket grejer med mig.

21. Jag är jättedålig på att kolla på serier, måste kolla allt i ett streck för att det ska va nån idé. På en vecka hinner jag glömma vad som hänt i det förra avsnittet.

22. När jag föddes fick min pappa parkeringsböter för att min syster inte kunde bestämma sig för vilken leksak hon skulle köpa åt mig och då min bror föddes hände samma sak för att jag inte kunde bestämma mig.

Publicerad 02.06.2017 kl. 14:42

Tre materiella ting

I morgon fyller jag år, och vilken dag är inte bättre att drömma om materiella ting än dagen före ens födelsedag?? Så här kommer tre saker jag gått och drömt om.

Denna skjorta i perfekt mönster som jag gått och dreglat över på & other stories.

 

Den mest perfekta skon jag skådat i hela mitt liv. Adidas Stan Smith med tarraband. I grönt förståss, annars är det ingen idé.

 

En ordentlig stekpanna! Mina buckliga ikea-stekpannor fick se sitt nya hem i sophuset då jag flyttade. Min nästa stekpanna vill jag att ska hålla hela livet typ. Också en tjockbottnad kastrull skulle behövas.

Publicerad 01.06.2017 kl. 12:29

Pepp på livet

Självporträtt på glad jag

Hej alla! Länge sen sist igen. Och gissa vad som hänt? Jo jag har varit på klassresa till Berlin (gått på typo17 seminariet och blivit så saakelis inspirerad!!). Och vet ni vad som hände idag?? Jo jag fick jobb på Studentbladet!!! Alltså jag kommer i höst (typ helt själv) designa en hel papperstidning från scratch! Fatta vad najs! Jag har ju tidigare stressat väldigt mycket över dethär med jobb och om jag nånsin kommer få ett sånt inom branchen, och så får jag plötsligt två, sånhärna saker höjer verkligen självförtroendet på mig. Nu kan jag lyckas med vad som helst.

Publicerad 30.05.2017 kl. 20:36

Fredagslista

Bäst i veckan hittills.
Att vi äntligen fick sätta punkt på marknadsföringskursen som pågått hela våren. Det har varit roligt men också så skönt att ha det gjort nu. Hästmys, fint väder och fina personer i vardagen har också varit bra.

Sämst i veckan hittills.
Jobbiga killar.

Där har jag ont.
I ryggen, i armarna och lite i benen också. Igår red jag första gången på många många år. Märkte nog att mina muskler inte är vad dom var förr. Men fick ändå en liten kick att börja träna nånting igen och bli stark och uthållig. Tror jag ska försöka mig på löpning i sommar. 

Det tänker jag mycket på.
På sommarn, att jag är lite rädd för den men samtidigt tror den kommer bli riktigt fin.

Det klär jag mig i.
Kjolar eller culottes, mina silverglittriga supergas på fossingarna <3

Till helgen ser jag fram emot.
Att få alla grejer packade och flyttade!

I lurisarna hör jag.
Miss Lis nya låt, så strong röst i den kvinnan alltså!

Det dricker jag.
Vatten bara. 

På fredag händer detta.
Är ensam hemma, ska packa bara och sedan belöna mig själv med cheese and onion pringles och kanske en film.

Å på lördag det här.
Ska packa ännu mer, kul veckoslutsplaner lol.

Söndagen tillbringas så.
Pappa kommer hit och hämtar ner mina grejer, så med andra ord mera packande och bärande av flyttkartonger och möbler.

Och mest av allt önskar jag detta.
Att min lathet går över snart.

Publicerad 19.05.2017 kl. 19:08

Släpp taget, fast jag vet jag kommer gå sönder.

Gunnar Ardelius /Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket

 

Till en början var det som att jag inte tog in det, som att jag inte förstod vad som egentligen hänt. Efter ett par veckor slog den mig som en vägg. Ensamheten. Men också skulden. 
Har stundvis känt så mycket och sen så lite. Jag har tvekat, ifrågasatt mig själv, men ändå innerst inne vetat att det är såhär jag vill ha det.

Och jag gillar mig själv mer nu. Jag känner mig både snällare, självständigare och starkare och som en bättre version av mig själv.
Och det är så skönt att bara behöva tänka på vad jag vill och bara tänka på mig i alla beslut jag tar.

 

källa

Publicerad 18.05.2017 kl. 19:11

Blivande Vasabo?

Här ser ni en supernöjd blivande sommarVasabo! För någon vecka sedan sökte jag ett jobb som grafiker i Kvevlax, bara sådär på skoj. Idag gick jag på intervju, och jag fick jobbet!! Så oväntat för vi var tre stycken från klassen som var på intervju, och dom andra är också superduktiga grafiker! Yngst och minst och räddast och så fick jag ändå jobbet, blev så himla förvånad men också otriligt glad.

Nåja, i allafall, jag kommer bo i en superfin liten etta vid Brändöbron, pendla till Kvevlax och den övriga tiden ska jag njuta skiten ur sommarVasa. Känns lite konstigt att vara här uppe i norr hela sommaren, tror faktiskt jag aldrig varit i Vasa den tiden på året, men jag har hört att det är fint. 

Känner mig dock lite rädd för att jag kommer sitta ensam hemma hela sommaren, har ju några polare där från förut, men ifall någon annan Vasabo vill äventyra med mig på sommaren så hit me up bara!

Publicerad 08.05.2017 kl. 19:33

Boken

I vintras hade vi en kurs i skolan där vi skulle göra en egen bok helt från scratch. Jag valde att göra en bok med festlekar, och eftersom jag blev ganska nöjd med den så ska jag visa upp några uppslag här!

Boken är uppdelad i två delar, en del med festlekar och en del med ölspel.

Jag planerar att eventuellt trycka upp denna i fler exemplar och sälja, men före det måste det göras lite ändringar på boken, på bakpärmen fann jag till min förskräckelse en typo och att skriva så folk förstår är kanske inte alltid min starka sida. Om jag skickar denna till tryck ska jag nog ha nån duktig att läsa igenom texten först.

Det var den boken!

Publicerad 08.05.2017 kl. 10:39

Jag heter Sandra.
Studerar grafisk design, tillbringar alldeles för mycket tid till att försöka se cool ut på internet.
Tycker om att sy, tycker också om att måla men gör det allt för sällan och får skuldkänslor över att jag inte gör det. 
Borgåflicka lost in Österbotten.

 


Kategorier

Senaste kommentarer

29.11, 22:58Livskris av Ellen
28.11, 21:01Livskris av Ida
05.09, 23:16Chanette av joré
29.08, 19:54Chanette av Daniela
15.08, 01:23tre veckor kvar av Louise